כל מה שצריך לדעת על סוגי ביטוח רכב
על שלושה סוגי ביטוח רכב בסך הכול עומדת ההגנה של בעל הרכב הממוצע בישראל: ביטוח חובה, ביטוח צד ג' וביטוח ומקיף. אם כך מדוע לפעמים זה נראה כאילו הדברים כל כך מסובכים ומורכבים? אם גם אתם מרגישים שבכל הקשור לתחום ביטוחי הרכב, רב הנסתר על הגלוי, הרשו לנו להזמין אתכם להקדיש כמה דקות מזמנכם לטובת קריאת המאמר שלפניכם.
ביטוח חובה מול ביטוחי רשות
אמנם ישנם שלושה סוגי ביטוחים בתחום הרכב, אך בגדול את הסוגים השונים ניתן לסווג לשתי קבוצות: ביטוח רכב חובה וביטוחי רשות. ביטוח חובה הוא ביטוח שכל בעל רכב חייב על פי חוק לדאוג לו, וביטוחי הרשות, כשמם כן הם: ביטוחים שהחוק אינו מחייב לרכוש, אבל טוב שהם קיימים.
ביטוח חובה הוא הביטוח הבסיסי ביותר ולמעשה כל בעל רכב מחויב על ידי משרד התחבורה לבטח את הרכב שלו בביטוח זה. לפיכך הנהיגה ברכב ללא ביטוח חובה מהווה עבירה על החוק. מטרת ביטוח החובה היא לכסות את בעל הרכב מפני נזקי גוף שיגרמו לו, לנוסעים ברכב ו/או להולכי רגל שיהיו מעורבים חלילה בתאונה עם הרכב. כפי ששמתם לב, מדובר בביטוח המכסה אך ורק מפני נזקי גוף, ולא ניתנת התייחסות כלל לנזקי רכוש. כאן נכנסים לתמונה ביטוחי הרשות, הכוללים את הביטוח המקיף ואת ביטוח צד ג'.
מה זה ביטוח מקיף?
ביטוח מקיף, כשמשתמע משמו, בא לכסות את בעל הרכב כנגד נזקי רכוש שעשויים להיגרם לרכב עצמו. רבים לא יודעים זאת, אך החוק אינו מחייב את בעלי הרכבים בישראל לרכוש את פוליסת הביטוח המקיף מאותו גוף מבטח שממנו רכשו את פוליסת ביטוח החובה: חברות הביטוח השונות נמצאות בתחרות עזה על היקף השירותים וההגנה שהן מעניקות במסגרת הביטוח המקיף ומטרת העל של כל אחת מהן היא לספק את הפוליסה המקיפה האטרקטיבית ביותר.
לפיכך ישנם הבדלים של ממש בהיקף ההגנה שמספקות החברות השונות, הבאים לידי ביטוי בין היתר בגובה ההשתתפות העצמית, בתמורה שתקבלו לכספי הפרמיה (רכב חלופי, שירותי גרירה, תיקון שמשות הרכב וכיו"ב) ועוד. כמו כן חברות הביטוח השונות ידרשו מכם להתקין אמצעי מיגון שונים כתנאי בסיסי לקיום הפוליסה. דעו כי לעתים מדובר בהבדלים של אלפי שקלים ואף יותר.
ביטוח צד ג': לא לוקחים סיכונים
הואיל וביטוח חובה מכסה אתכם כנגד נזקי גוף באשר הם וביטוח מקיף כנגד נזקים לרכב שלכם בלבד, כל מה שנותר לשאול זה: מה בנוגע לנזקים לרכושם של אחרים? נזקים אלו הם בדיוק הנזקים הנידונים בפוליסות ביטוח צד ג'. הכוונה היא לכך שאם בעל הרכב יהיה מעורב בתאונת דרכים שבה יגרום נזק לרכב אחר או לעמוד תאורה, למשל, הוא יוכל לתבוע את חברת הביטוח שלו וכך לשלם עבור תיקון הנזק.
מה שחשוב ביותר להבין בכל מה שקשור לביטוח צד ג', זה שאין קשר בין שווי הרכב לבין הכיסוי הביטוחי. זאת כיוון שגם פורד פיאסטה חבוטה שבקושי שווה 2000 ₪, יכולה לגרום למכונית מרצדס חדשה נזק בשווי עשרות אלפי שקלים. גם במקרה הזה נמליץ לבחון היטב את תנאי הפוליסות השונות המוצעות לכם, במיוחד לתת דעתכם על סעיף ההשתתפות העצמית ולא לשכוח לבחון בצורה מעמיקה את השירותים והכיסויים שתקבלו בקרות מקרי הביטוח השונים מחברות הביטוח השונות.